Gezond oud worden door op vakantie te gaan

Ouders vertellen hun kinderen altijd dat buiten spelen gezond is. Het inademen van frisse lucht gecombineerd met bewegen doet wonderen voor het lichaam. Dit verandert niet wanneer wij ouder worden, al komt er een leeftijd waarop er niet meer buiten gespeeld wordt. Mensen gaan dan over op buiten lopen of rennen, totdat dit fysiek eigenlijk niet meer kan. Dan wort het tijd om op vakantie te gaan, belangrijk om gezond te blijven.

Vakantie

Op een dag haalt iemand ongeveer 20000 keer adem, gemiddeld één adem iedere vier seconden. Het is dan wel fijn als de lucht wat ingeademd wordt, zo schoon mogelijk is. Onzuivere lucht kan ervoor zorgen dat iemand astma, COPD of longkanker ontwikkeld. Daarom is het zo belangrijk om zuivere lucht in te ademen. En waar kan dit het beste gedaan worden? Op vakantie, natuurlijk!

Het grootste gedeelte van Nederland gaat gemiddeld minimaal één keer per jaar op vakantie. Door de vergrijzing wordt er een groei gezien in de leeftijd van vakantiegangers. Steeds vaker gaan er senioren op vakantie. Voor hen zijn er plekken zoals een cruise of een seniorenvakantie, waar heerlijk gebruik gemaakt van kan worden. Er zijn genoeg campings te vinden dicht bij het huis of juist een eindje weg. Er kan tegenwoordig zelfs naar het buitenland gegaan worden. Campings Noord Holland zijn er voor senioren en families gelijk.

Tips

Senioren zijn over het algemeen wat minder fysiek gezond. Er zijn dan ook een aantal aanpassingen die zij kunnen doen om de camping ervaring zo fijn mogelijk te maken, op of niet op een seniorencamping. Er zitten een aantal verschillen tussen een reguliere camping en een seniorencamping. Zo is een seniorencamping open in vrijwel elk seizoen, niet alleen in de warme maanden. Aangeboden activiteiten verschillen daarnaast ook van activiteiten op campings waar ook kinderen komen.

Om de reis zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt aanbevolen om een comfortabele outfit te dragen en een kussen en deken in de tas te doen. Zo kan er eventueel een dutje worden gedaan tijdens de reis. Opstaan en de benen strekken helpt de bloedsomloop en zorgt dat iemand minder snel stijf wordt.  

Genoeg eten en drinken is belangrijk voor iedere vakantieganger, maar mogelijk meer voor senioren. Zij hebben de energie nodig van regelmatig een goede maaltijd eten. Daarnaast horen zij genoeg rust te nemen en niet hele dagen op pad te gaan. Natuurlijk kan er wat gezien worden op de camping, maar niet genoeg rust nemen kan een negatieve werking hebben op het lichaam. Daarnaast is het fijn om een camping prive sanitair te hebben. Let hierbij op wanneer er een camping gekozen wordt. Het maakt naar het toilet gaan een stuk makkelijker en zorgt, over het algemeen, voor een net wat fijnere ervaring voor de senioren op de camping.

Similar Articles

Comments

Most Popular