Blijf koel in de hitte

De afgelopen zomer was voor sommige senioren flink doorbijten. Het was vaak erg warm waardoor het oppassen was met activiteiten. Omdat senioren een dunnere huid hebben, verliezen ze makkelijker vocht en dan ligt uitdroging al snel op de loer. Bovendien is het moeilijk om je met de extreme hitte tot actie te zetten. Jezelf koel houden is al een activiteit op zich. De airco’s draaiden overuren en de schaduwplekjes op de terrassen waren als eerste bezet. Natuurlijk was veel drinken het devies, maar weet dat je met de juiste kleding ook al een heel eind komt. En hoewel de volgende zomer nog ver weg lijkt, is het handig je daar alvast op voor te bereiden met de aankoop van de juiste kleding. Katoen is de stof van keuze bij warm weer. Trouwens, ook in de winter is katoen erg lekker. Katoen voelt namelijk erg natuurlijk op je lichaam en het is daarom erg prettig om te dragen.

Kies katoen

Katoenen kleding dragen bij warm weer levert je een aantal voordelen op. Als eerste is katoen vocht absorberend en luchtdoorlatend. Dit betekent dat je het niet snel warm krijgt. Het vocht dat je verliest wordt opgenomen en je koelt af door de lucht die je huid nog bereikt. Zo houd je ook een fris gevoel. Katoen neemt veel vocht op en dat is zeker in de zomer erg handig. Ook handig is dat katoen makkelijk te reinigen is. En met warm weer verkleed je je misschien toch wat vaker dan bij koeler weer. Katoen is daarnaast sterk en slijt niet makkelijk. Een goed katoenen kledingstuk kan lang meegaan. Dus ben je nog opzoek naar iets voor de zomer, kies dan katoen. En wil je voor echt goede kwaliteit gaan: kies dan voor een overhemd van Olymp.

Olymp: overhemden van kwaliteit

Olymp heeft een prachtige en unieke collectie van overhemden die voor 100% uit katoen bestaan. Ze zijn strijkvrij en ze zijn beschikbaar in de mooiste kleuren. Er zijn vier verschillende pasvormen dus er zit zeker ook een goed passend overhemd voor jou bij. De overhemden hebben een groot draagcomfort en juist door het gebruik van katoen hebben ze een groot ademend vermogen. Dus ben je voor komende zomer nog opzoek naar kleding waarin je er goed uitziet, maar die toch lekker zit ondanks de eventuele hitte? Kijk dan eens bij de uitgebreide collectie van Olymp. Daar zit vast wat voor je tussen.

Similar Articles

Comments

Most Popular