Medisch onderzoek ter preventie

Voel jij je fit en ervaar je geen lichamelijke ongemakken? Fijn! Maar dat wil je het liefste natuurlijk ook zo houden. Het kan daarom heel waardevol zijn om af en toe preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Eventuele risicofactoren en/of aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. En dat draagt doorgaans weer bij aan een gunstigere prognose. Wordt er niets afwijkends gevonden? Dan is het geruststellend dat risicofactoren en aandoeningen kunnen worden uitgesloten.

MRI scan: breed toepasbaar én nauwkeurig

Je kunt buiten de reguliere gezondheidszorg om je gezondheid preventief laten controleren. Dat klinkt heel mooi, maar wat houdt het precies in? Welke medische onderzoeken kunnen preventief worden uitgevoerd? Je kunt je wellicht beter afvragen welke medische onderzoeken niet preventief kunnen worden uitgevoerd. Er zijn namelijk diverse effectieve onderzoeksmethoden beschikbaar voor preventief onderzoek. Een van deze onderzoeksmethoden betreft de MRI scan. Een MRI scan is onwijs effectief. De beelden die dit radiologische onderzoek kunnen maken zijn namelijk heel nauwkeurig. Bovendien kan een MRI scan heel breed worden toegepast. Van een MRI scan hoofd tot een MRI scan van jouw buik of rug. Het kan allemaal. Deze effectieve onderzoeksmethode kan voor het bestuderen van verschillende lichaamsdelen worden ingezet.

Jouw totale gezondheid laten controleren

Heb jij niet één specifiek lichaamsdeel wat je wilt laten onderzoeken? Maar wil je graag weten hoe het met jouw algehele gezondheid gesteld is? Dan kun je ervoor kiezen om een bodyscan te laten uitvoeren. Zoals de terminologie al een beetje prijsgeeft is dit een scan van jouw hele lichaam. Niet alleen jouw hersenen, maar ook andere lichaamsdelen worden hierbij onderzocht. Welke onderdelen van jouw lichaam dit zijn kun je deels zelf bepalen. Er zijn namelijk verschillende bodyscans beschikbaar waaruit jij kunt kiezen. Zo is er de basis bodyscan. Deze bodyscan bestaat uit vijf gerichte MRI scans. Wil je daarnaast ook een laboratoriumonderzoek en/of dermatologisch onderzoek laten uitvoeren? Dan zijn een van de overige twee uitgebreidere bodyscans wellicht iets voor jou.

Voorkomen of genezen?

In Nederland is het gebruikelijk dat je pas een dokter bezoekt als je lichamelijke ongemakken ervaart. De reguliere gezondheidszorg is immers ingericht op genezing. Maar waarom zou je niet meer de focus leggen op preventie? Voorkomen is toch beter dan genezen? Precies! Vergelijk jouw gezondheid maar eens met een auto. Dit klinkt wellicht gek, maar tegelijkertijd is de vergelijking heel toepasselijk. Een auto breng je preventief naar de garage toe voor een beurt. Dit doe je om te voorkomen dat de auto gebreken gaat vertonen. Waarom zou je niet met deze voorzichtigheid omgaan met je eigen gezondheid? Je kunt eventuele medische gebreken beter voorkomen dan genezen.

Similar Articles

Comments

Most Popular