Kleiner wonen, dus ook een andere woonverzekering?

Als je ouder wordt, is de kans groot dat je kleiner wilt gaan wonen. Vaak wonen mensen nog in het huis waar ze hun kinderen hebben grootgebracht en op latere leeftijd wordt zo’n huis simpelweg te groot. Ook kan het zijn dat het lichaam niet meer zo functioneert zoals het vroeger deed en dat je daarom besluit om naar een comfortabelere woning te gaan. Wanneer je van huis verandert, is het verstandig om ook nog even naar je woonverzekering te kijken. Je wilt namelijk niet dat je niet goed verzekerd bent in je nieuwe huis. Om je een beetje op weg te helpen, zullen we in dit artikel laten zien waar je op moet letten om een passende woonverzekering voor je nieuwe stekkie te regelen. Het is namelijk zo geregeld.

Wat valt allemaal onder woonverzekering voor je huis?

Misschien vraag je je af of een woonverzekering echt nodig is. Het antwoord is: zeker weten. Het lijkt misschien dat je weinig risico’s loopt in je huis, maar de werkelijkheid is weerbarstig. Er kan altijd iets gebeuren, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Er kan bijvoorbeeld brand uitbreken, je kunt een glas wijn over je vloerbedekking laten vallen of je radiator lekt waardoor je je muren opnieuw moet witten. Wat de reden ook moge zijn; het is belangrijk dat je een goede verzekering achter de hand hebt om dergelijke ongelukken op te vangen. Moet je namelijk zelf voor alle kosten opdraaien, dan kan dat een behoorlijke kostenpost worden. Dat geld moet je maar net beschikbaar hebben en als je het al hebt, kun je het waarschijnlijk beter voor andere dingen gebruiken. Een woonverzekering is daarom zeer belangrijk.

Welke verzekeringen heb je nodig om zorgeloos te leven?

Een woonverzekering bestaat uit meerdere polissen. Of je alles nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Wat je altijd nodig hebt, is een inboedelverzekering Univé. Deze verzekering kun je gebruiken om je spullen te herstellen wanneer deze beschadigd zijn geraakt. Denk niet dat je spullen niet veel waard zijn en dat je daarom dus geen verzekering nodig hebt, want het gaat er ook om of je in staat bent om in een keer je hele inboedel te vervangen. Een andere reden om zeker een inboedelverzekering af te sluiten, is omdat je hiermee ook gedekt bent wanneer je het slachtoffer geworden bent van cybercrime. Dit is een vorm van criminaliteit die heel veel schade kan aanrichten. Hoe vaak krijg je niet een phishingmail en het hoeft maar een keer te gebeuren dat je deze mail aanklikt en dat je grote bedragen kwijt bent. Met een goede verzekering kun je dan een beroep op je verzekering doen, ideaal!

Huis gekocht? Dan moet je ook een opstalverzekering nemen

Als je een huis huurt, heb je genoeg aan een inboedelverzekering. Heb je echter een huis gekocht, dan moet je niet alleen een inboedelverzekering nemen, maar ook een opstalverzekering van Univé. Met deze polis heb je namelijk ook je woning zelf gedekt. Je verzekeraar onderscheidt de spullen namelijk van de woning zelf. Goed om te weten: ook je zonnepanelen en laadpaal vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Dat maakt deze polis ook heel interessant voor mensen die hun woning verduurzaamd hebben. Mocht het noodlot toeslaan en mocht je zoveel schade oplopen dat je niet meer in je huis kunt wonen, dan kun je ook je vervangende woonruimte betalen aan de hand van je opstalverzekering. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis af te sluiten.

Similar Articles

Comments

Most Popular